De Grote Maria Bingo

Het zijn vreemde tijden. We moesten een tijdje in ons kot zitten en ons sociaal leven werd gekortwiekt. De dagelijkse wandelingen door mijn stad brachten soelaas. Ik genoot al wandelend van de straten die nog nooit zo rustig waren geweest. 

Gelukkig kunnen we vanaf nu terug samen op stap om Maria beeldjes te zoeken en hun verhalen te vertellen. 

Wil je de Madonna toch volledig contactloos en op eigen houtje ontdekken? Dan heb ik voor jou de enige echte Maria Bingo!

Ok, wat?

Wel, zo meteen klik je op de grote knop onderaan om je bingokaart te bemachtigen. Je print dat ding af of slaat het op op je smartphone. Vervolgens trek je de stad in en ga je op zoek naar één van de honderden Mariabeeldjes die in Antwerpen in de straten zichtbaar zijn. Ik raad je aan om het oude stadscentrum te kiezen of de studentenbuurt. Het Zuid en Borgerhout zijn voor gevorderde Maria-zoekers!

Observeer de beeldjes goed. Zie je er eentje met een kroon? Check, je hebt je Queen of Heaven kotteke! Zie je er eentje die een arm mist? Boom, Zombie Apocalypse! Alle hokjes kunnen afstrepen? Proficiat, je wint onschatbare kennis over Antwerpen en je zal ’t Stad nooit meer met dezelfde ogen bekijken.

Voor wie van een beetje gezonde competitie houdt, zou ik zeggen: maak teams en wie om ter eerst met een volle kaart onder de toren van de Kathedraal staat, wint en hoeft de afwas vanavond niet te doen. Dit is bovendien het ideale spel voor wanneer we fysieke afstand moeten bewaren.

Deel je avonturen via Facebook en Instagram via @mariatoer.be.

Zin in meer na je wilde stadsrally? Dan neem ik je graag mee door de stad en vertel ik je de boeiende verhalen achter al die Maria’s. Ik zal je via e-mail op de hoogte houden van nieuwe data of boek nu meteen een toer.

Je ontvangt via e-mail een link naar de bingokaart. Als dat ok is voor jou, hou ik je via mail op de hoogte over de heropstart van de Maria Toer.